Andrea och främlingsfientligheten

Andrea och främlingsfientlighetenDet här är Andrea, min brors tjej sedan tio år tillbaka (dvs hon är som en bonussyster). Hon disputerar på fredag och då kan man inte annat än bli riktigt stolt över henne! Hennes forskning har handlat om hur partier i Europa påverkar främlingsfientligheten i respektive land.

”I sin avhandling har Andrea bland annat undersökt vilken betydelse politiska och religiösa förhållanden har för främlingsfientligheten i Europa. Resultaten visar att det politiska klimatet och retoriken visst påverkar främlingsfientliga attityder, men att det inte primärt är högerextrema partiers retorik som har betydelse, utan traditionella partiers.
– Ju oftare folkvalda politiker uttrycker sig nationalistiskt, desto negativare blir attityderna till invandrare bland befolkningen, säger Andrea”

Läs lite mer om vad hon kom fram till här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *