Berlin!

Berlin!


Mitt nya jobb åkte till Berlin förra helgen och jag hängde med! Vi bodde på hotellet med ett gigantiskt akvarium i mitten.


Utsikten från våra rum var mot en gammal kyrkaAnders rockade mustasch månaden till ära.När kvällen kom firade vi vår ankomst med champagne och Helgonet på tv, dubbat såklart.Det var höstmysigt i trädenOch vi åt på ett bryggeri!Åt detta. Konstig köttklump som smakade julskinka. Serverades med surkål, spenat och ett rågbröd. Väldigt tyskt.Dag två åkte vi tunnelbanaVi skulle hitta Berlins svar på Södermalm och förhoppningsvis någon häftig butik. Till vår besvikelse var den affär vi hittade full av kläder från Acne, Stutterheim och Cheap Monday, dessutom var nästan det första jag såg vodkan som mitt gamla jobb hittat på och utvecklat (delvis under tiden jag var där). Det var ju nästan så svenskt det kunde bli.Så vi fortsatte åka tunnelbana istället för att shoppa.Och tittade lite på stan.


Sen åkte vi och åt massa mat igen! Asiatiskt denna gång.Det var knasigt gott och knasigt mycket.Vi testade hotellets drinkar.Rekommenderas tyvärr inte.Dag tre var museidag så vi tog oss iväg till Stasi-muséet som låg i det som en gång var högkvarter. Vissa rum var bevarade som de såg ut då.Det var väldigt bruntMen det kändes att några med mycket makt hade gått där. Berlin har allt en galen historia.Vi fikade i det bruna kafét och pratade spionkameror.Sen tog vi steget över till tv-spelen!Där var det mest gamla arkadspel som man fick spela.


och jag kom med på highscore-listan på Asteroids – snyggaste spelet som någonsin gjorts! Sen var helgen slut och dags att jobba igen!

2 thoughts on “Berlin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *