Vinnarna!

Vinnarna!


Hej kära bloggen, jag missade att ta hand om dig i nästan en vecka, förlåt (livet är som ni vet lite speciellt nu så det blir nog lite sporadiska uppdateringar ett tag framöver.)

Nu ska jag avslöja vinnarna som får varsin Jenny Hellström-bok! Många lite blodiga och jobbiga historier kom in till tävlingen, men bara två kunde vinna. Det blev:

Åsa:
Den här tävlingen kommer helt perfekt 🙂 Beställde nämligen en symaskin som levererades häromdagen! Motivationen att sätta igång är stor och projekten många. Mitt värsta minne måste nog vara även mitt bästa när händelsen fick mig att använda andra glasögon och se andra perspektiv! Det var under en av mina syslöjdlektioner i högstadiet som läraren kommenterade mitt beteende med att jag betedde mig som en pojke för att jag inte var tyst och lugn. Jag frågade vad som var fel med att bete sig som en pojke och vad det egentligen innebar?! Hon tittade lite undrande på mig och sa att hon just sagt de, mitt beteende liknande en pojkes och det var inte önskvärt! Jag blev förvånad och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Jag tror att det var under denna period som jag fick upp ögonen för genusfrågor och det är jag mycket tacksam för. Insåg då att alla flickor hade syslöjd och alla pojkar träslöjd och efter den stunden så bytte jag och hade varannan termin trä- respektive syslöjd!

Malin:
Min värsta skulle kunna vara den där t-shirten jag förberett inför en spelning med mitt band kring år 2001 ca. Jag hade målat ett ballt motiv jag inte minns med textilfärg och när jag skulle fixera det med strykjärn blev det någon konstig reaktion i tyget – det blev liksom sprött och började spricka lite. Tight om tid som det var tog jag till universallösningen gaffatejp(?!) på insidan av tröjan och det funkade bra till en början. Halvvägs in i spelningen började den dock falla sönder fullkomligt – bitar av tröja, gaffa och glitterfärg trillade av vartefter, och till slut saknades nästan hela framstycket. Lyckligtvis hade jag för säkerhets skull garderat med ett linne under, och efteråt möttes jag av ryggdunk och många undrade hur jag hade fått till den där grymma effekten med tröjan. Tackar vet jag punkattityden!

Grattis och hoppas boken ska hjälpa er att få fler syminnen, förhoppningsvis av det bättre slaget! Ni kommer bli kontaktade för att uppge adress dit boken ska skickas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *