Dagens tyckade: om att doppa

Dagens tyckade: om att doppa


Jag har träffat en slags coach för andra gången nu, jag fick den möjligheten från jobbet när jag blev uppsagd och det verkar väldigt bra så här långt. Han ger mig uppdrag och denna gång är det dags att börja utrycka saker jag tycker mer för att det i mitt liv är gigantiskt fokus på att göra (självkänsla vs självförtroende med andra ord). Det behöver inte vara tyckande i stora frågor och tur är väl det för man måste börja någonstans.
Det är bakgrunden till att jag nu börjar med Dagens tyckande, jag gör en Niklas Strömstedt med terapiförlängning ut i bloggen för allmänheten.

Så till dagens

Jag tycker det är helt okej att doppa ostsmörgåsen i te, kakan i kaffet och till och med knäckebröd i coca cola. Jag tycker helt enkelt allt blir så mycket godare och dessutom kan soppor och teer avnjutas utan att få brännblåsor i munnen.

Anledningen till att många tycker att det är ofint eller äckligt beror i min teori på att:

1. Det blir geggigt, och ja, det kan det såklart bli. Men någon annan behöver kanske inte titta i just dopparens kopp och därför är det endast dopparens problem som kan åtgärda detta genom att helt sonika strunta i att dricka upp det sista i koppen.

2. Det är en kvarleva från den tiden då det fanns samhällsklasser som då och då endast hade torrt bröd kvar i skåpen och därav doppade brödet för att göra det ätligt. Att doppa ses därför som en fattigmanssyssla och även ofint i de övre klasserna.

5 thoughts on “Dagens tyckade: om att doppa

  1. Haha vi har alltid krig om det här på mitt jobb under lunchen, jag doppar alltid bröd i mat pga jättegott men en av mina kollegor blir alltid superäcklad av det hehe.

  2. Jag har inte ens reflekterat över att det är ofint, men nu när du säger det så, ja.
    Doppar utan problem och har inga problem med att andra gör det heller, det blir ju allt som oftast godare!

  3. Jag doppar för brinnande livet, bästa som finns ju! Skogaholmslimpa med ost som doppas i varm choklad är bästa lördagssysslan att hålla på med…

  4. Det är inget jag har tänkt på det, jag bara doppar. Blir ju plötsligt lite godare, plus att det som doppas blir ju mjukare och mer lättuggat. Doppa på! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *