3x fika

3x fika


Idag har varit en riktig bra dag på fikafronten. Först träffade jag Elin på Bakverket (efter tips på instagram!) på Bondegatan för en mysig brunch.


Hallonyoghurten var gudomligt god, brödet likaså, salladen som hette något svårt förstod jag mig inte riktigt på. Lemonaden var så sur att Elin ansikte skrynklade ihop sig varenda gång hon tog en klunk. Härligt surt tyckte jag. Stället rekommenderas, men kom ihåg att det är en evighet bort längs Bondegatan och att de jämna nummerna på ena sidan inte stämmer överrens med de ojämna på andra sidan så man blir förvirrad.


Tre timmar senare träffade jag gamla kompisar från Skellefteå. Fanny, Tove, Tobias, Ylva och jag gick till Lilla Cafét på ringvägen. Jag tog bryggkaffe, en miniminisemla som var riktigt god (möjligen lite hård vispad grädde) och delade en chokladboll med min käre pojkvän som också kom dit.


Ikväll har jag sedan sysslat med att börja bli sjuk, eller det har jag nog hållit på med hela dagen, och vad är då bättre än att ens kille får för sig att baka kladdkaka. Den gröna klumpen är Pistagekräm köpt på Olivier och co. Damen i butiken sa att det passade till bärpajer, kladdkaka eller att äta direkt ur burken. Jag kan intyga att det funkar bra till pannkaka också, och kladdkaka såklart. Den vita klumpen är vaniljglass och det vet man sen gammalt att det är bra mot sjukdom.

2 thoughts on “3x fika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *