Tavlorna

Tavlorna


På fotona i förra inlägget så är det kaosat på väggen bakom soffan. Jag hade satt upp papper på väggen för att bestämma på ett ungefär var tavlorna skulle sitta och själva tavlorna stod nonchalant och riskabelt på soffryggen. Men nu är alla uppe! Jag tänkte att vi skulle ta en närmre titt på dem.


De två stora tavlorna är Apple Papple från Fine little day. I förra lägenheten stod den på en tavellist och under flyttstädningen hoppade den ner och kraschade på min fot. Det var mindre kul, men nu är ramen ny och foten hel som tur är.
Den andra stora är min I valfiskens mage, uppe till vänster en kärleksförklaring från Tovelisas bok med ”så-här-träffades-vi”-historier. Kattballongen heter bilden till höger, också min egen illustration.


Jag har så smått försökt få tag på gamla ramar med buktade glas, så småningom ska den där fyllas med något kul, men den är rätt fin som den är också. I den lilla ramen är en fantastisk bild som min kära vän Anna ritade en gång när hon var på besök.


Tavlan med lakritsulvar har Malin Ahlin ritat, älskar den! Till höger Fröken Saudade, ännu en av mina egna.


En bild på ett märkligt djur på ett vykort köpt på en utställning i Kvarnbyn och mitt favvoloppisköp med konfirmanden Adrian som troligtvis är den riktige Karl Bertil Jonsson.


Magdalena Piehls lejon gapar strax ovanför soffan och en till bild från Tovelisas bok.


På kanten sitter ett inramat notblad som jag föll för och köpte på en loppis i Lycksele en gång i tiden.
Sen är det slut på tavlor, för nu. det bästa med en tavelvägg att det är så enkelt att bygga ut, så mer ska det bli!

11 thoughts on “Tavlorna

  1. Fint!!! Speciellt en tavla föll mig i smaken extra mycket….

    Jag måste pallra mig upp och hälsa på någon gång nu faktiskt.

  2. Superfin vägg! Jag köpte ju i valfiskens mage av dig i somras på tic tail marknaden, men den har inte hunnit komma upp på väggen än. Det får bli när jag är tillbaka hemma igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *