Läskiga monster, zombies och vampyrer

Läskiga monster, zombies och vampyrerSnart är det dags för helgen med läskiga maskerader. Det bästa med dessa är att nu har du verkligen en anledning att klä ut dig till något lite farligare. Det blir oftast inte av på en helt vanlig lördagsmaskerad.

Jag tänkte visa några av mina utklädnader här. Först ut är Vampyr.Som vampyr får du klä dig så elegant du kan. Tänk dig en adlig vampyr från 1800-talet eller någon som äger ett slott. Vampyrer kan förstås vara helt vanliga personer, men det finns något härligt i att få lyxa till det lite.

Jag hade en mörkt mörkt grön sammetsklänning och ett halsband med en sten i.


Tänderna är av högsta prioritet. Mina är köpta på Buttericks för många många år sedan (finns i olika prisklasser här). Ett tips är att gå till apoteket och köpa Corega som är ett pulver som används till löständer. Det tillhörande fästmaterialet funkar oftast bara en eller ett fåtal gånger. Använd vitt ansiktspuder som grund, ta röd ögonskugga (eller rouge) och måla en röd kant under dina ögon för att se ut som att du varit med väldigt väldigt länge. Droppa några droppar låtsasblod i mungipan.


Zombie är kanske något av det enklaste du kan klä ut dig om du vill vara läskig. Dessutom kan det göras i många olika nivåer.


Vit sminkning med puder, ta gärna lite blå matt ögonskugga för att markera kindben och använd svart/blå ögonskugga under ögonen. För att se lite härligt ruttnad ut runt munnen, sminka även blått/lila i mungiporna.


Mina blodådror på kinderna är gjorda med en läpppenna. Låtsasblodet ska flöda! Ta några droppar i handen och smeta på som om du tryckte i dig tårta. Tupera håret och ta på dig något passande klädesplagg. Här har jag en ubåtsofficersuniform, men trasiga kläder av vilken sort som helst går ju alltid bra. Gå stelt och gurgelmorra.


Här är en svart fågel. Fjädrarna är köpta på panduro och masken är utklippt i svart papp i sista sekund (som ni ser ihopsatt med häftapparat)


Min siamesiska tvilling är en favorit. Huvudet är en gipsversion av mig själv som jag gjorde när jag pluggade konst i karlstad. Innan maskeraden sminkade jag den, köpte en peruk och limmade fast ögonfransar på den och döpte den till Likadannika.
Likadannika monterades fast med ett bälte från hennes axel och runt min kropp.


Men under kvällen smet hon.

2 thoughts on “Läskiga monster, zombies och vampyrer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *