Smådjuren

Smådjuren


Jag trampade rätt in i deras sommarvardagsrum. Barnen stod redan i fåtöljerna och dansade vilt till den senaste musiken på högsta volym. ”SÄNK!” skrek någon lite längre bort. Sen sa de att det var lika bra  att de presenterade sig.


Där var grisfamiljen, med känsla för hur jorden beter sig mot blommorna och tvärt om.


Elefantfamiljen trivs bäst i värmen, de är starka som flera och flyttar stenar när ingen ser på.


Kaninfamiljen håller sig helst i skuggan, men aktar sig noga för de taggiga buskarna.


Prickar är Rådjursfamiljens lilla besatthet och sällan går någon av dem ut utan att ha kjolen nystruken.


Sist träffade jag björnfamiljen som var på väg att hoppa ner i badet. ”Stick innan vi plaskar ner dig” ropade de små i kör. Jag sa okej och smög iväg igen och lät Joakim och hans syskons gamla leksaker fortsätta med sitt.

6 thoughts on “Smådjuren

  1. thihi, söta! Och vilken uppsättning av djurfamiljer! Minns dem från när jag var liten, avgudade de små ludna djuren på avstånd då jag själv aldrig hade några.

  2. Jag hade en grå sån där kaninfamilj och en flodhästfamilj i mitt av föräldrarna hemsnickrade dockskåp som barn. 🙂 Himla söta. 

  3. Åhhh, såna hade jag när jag var liten och jag älskade dem! Får bege mig upp på föräldrarnas vind och se om jag kan hitta dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *