Topp tre: Band jag startat i fantasin

Topp tre: Band jag startat i fantasin

 – Dinosaurs Dancing on Cotton
Lorne Petersen som har jobbat som Visual effects artist på filmer som Star Wars trilogin, Indiana Jones, Alive och en massa mer föreläste på Creative Summit förra året. Han hade alltid jobbat med modeller av rymdskepp och istället för snötäckta berg hittade han på att de skulle filma svart kol täckt med bakpulver. När datorgrafiken kom och började ta över så smått så hade de ett visst problem, och det var att det var svårt att få den tyngd som gick att få med modelltekniken. Han sa att det var som ”Dinosaurs dancing on cotton”. Uttrycket satte sig i min hjärna och jag har velat starta ett band med det namnet sen dess.
Jag tror det är ett rent och skärt popband med trallande refränger, blåsinstrument varvat med xylofon och som delar ut sockervadd under konserterna.

– You Thought We Were Daffodils From The Future, But We Were Dandelions From The Past
Långa artistnamn är väl alltid bra tänkte jag när Emmy bad mig hjälpa henne med ett namn till hennes DJ-duo. Tyvärr ratade hon det här namnet men jag kunde inte förstå varför och bestämde mig för att det är ett möjligt artistnamn på en väldigt svår grupp som satsar allt på spektakulära scenshower och framförallt hemmasnickrade kostymer.

– Laserbeam Starmachine
Joakim och jag satt med en vän till honom och hans ettåriga hund. Hundens pappa hade ett namn som hade någon kosmisk referens. ”Vad hette han nu igen, Laserbeam Starmachine?” frågade Joakim. Det var fel men borde vara namnet på ett band med electroreferenser och David Bowie. Ljusshowen är väldigt viktig och låtarna ska helst lyssnas på liggandes på ett tak på natten.

2 thoughts on “Topp tre: Band jag startat i fantasin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *