Den censurerade kritiken

Den censurerade kritiken

Genusfotografen kritiserar foton med fokus på hur det kvinnliga och manliga framställs. För ett tag sen tog han upp ett gäng bilder publicerade i Arlanda express. Bilderna var oerhört märkliga bara. Den kvinnliga superkocken försökte bland annat dricka vatten ur diskslangen i sina fashionkläder och superstylade hår. Det var en bra artikel på hur kvinnor ofta porträtteras i media och den spreds fort över nätet.

Spectacular Studios, agenturen som företräder fotografen, tog sedan kontakt med Genusfotografen och yrkade på olaglig publicering av fotografierna. Men det är uppenbart att det hela egentligen handlar om en agentur och en fotografs rykte.

Precis som Genusfotografen skriver i sitt inlägg, så är det märkligt att det i tryckt media är okej att publicera bilder och fotografier, utan fotografens tillstånd, för att kritisera. Men när det gäller digital publicering så är detta förbjudet. Bildkritik utan bilder blir en oerhört klurig situation.

Jag känner mig väldigt arg. Hur Spectacular Studios, eller rättare sagt ägaren av företaget, beter sig, vilka åsikter han uttrycker och framförallt de bilder han verkar förespråka.

Läs hela historien om hur Genusfotografen blev censurerad och 15 000 kronor fattigare.

3 thoughts on “Den censurerade kritiken

  1. Blev så HEMSKT arg när jag läste det här. Kan liksom inte ens få ordning på tankarna om det här, hjärnan är bara fylld av taggiga utropstecken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *