Gif gif gif

Gif gif gif


I den lilla dokumentären ”Animated GIF:s The borth of a Medium” tar de upp gifens historia från hur det var det bildformatet som funkade på webben, till animerade flaggor och flames. De berättar om hur gifen i princip dog för att sedan komma tillbaka och göra succé på tumblr och genom memes.

Filmen tar även upp två fotoduos som använder gifen i sina fotografier. Istället för att välja mellan stillbilder och film använder de gif:ens egenskaper för att skapa oändliga loopar med specifika delar i rörelse. De fotar mode, dokumentär och gör det till en sprillans ny konstform. Det blir läskigt, magiskt och vackert på samma gång, så kanske är gifarna på god väg in i finrummet.


Ovan ser ni bilder från Pamela Reed och Matthew Raders portfolio Bilder från Jamie Beck och Kevin Burg som uppfann det de kallar Cinemagraphs som spreds snabbt på internet under förra året.

5 thoughts on “Gif gif gif

  1. Hej! Såg att du var bjuden på bloggfest i dalarna, vad kul! Jag med! Har följt din blogg länge och det skulle vara himla trevligt om du kom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *