Jag har blivit kvasibarnboksrecensent, ba sådär

Jag har blivit kvasibarnboksrecensent, ba sådär


Det kom ett brev på posten. Iklädd i det finaste papper och en stor lapp på framsidan.

 
Däri låg en bok från Rabén och Sjögren med femtiotalsnostalgi i barnboksform. Två saker jag tycker hemskt mycket om. Och när det kommer sådär, då måste man ju ta och göra någon slags recension på den.


Boken är en sammanställning av ett antal barnböcker från årtiondet och del i en serie med böcker som handlar om de olika årtiondena som följer.


Det värsta med sådana här samlingar är att de just endast består av delar från böckerna. Sluten är inte med och det blir snarare en trailer för böckerna som man egentligen vill ha hela. Det är lite klurigt att läsa för en nyfiken systerdotter när man läser ett stycke ur den klassiska Boken om Någon att: ”det röda snöret åker upp för trappen och…” spänningen triggas upp, man vänder blad för att få veta, men där är helt plötsligt en annan historia.


Men illustrationerna och stilen går ju alltid att klämma och känna på. Det som är lite kul är att böckerna som finns med lever kvar idag, och jag minns dem tydligt från mitt 90-talsdagis. Det är inte bara nostalgi för mina föräldrar, utan även för mig. Men tyvärr så är det kanske en lite tråkigare bok för ett barn som vill höra hela sagan.


Fast ska jag klaga på en till sak så är det papperet, för jag skulle vilja att det kändes mer 50-tal, och då tror jag banne mig ett obestruket papper hade funkat bättre. Ni vet sånt papper som nästan är hårigt för att det är så rått. Det gör så mycket när man har papperstänket med hela vägen och inte bara på omslaget.

3 thoughts on “Jag har blivit kvasibarnboksrecensent, ba sådär

  1. Skriver under på det. Jobbar i bokhandel och har lite svårt med vem jag ska sälja den här till, trots att det är så himla himla fin. Nostalgiska föräldrar eller barn som bara får halva sagor?

  2. Så jävla cool frisyr!
    Jag hittade en kommentar av dig i min blogg nu. Hade inte sett den när du skrev den i juni och det kanske är töntigt att svara över huvud taget … Hehe. Men du skrev att du fick finnar av ansiktsskrubben med askorbinsyra. Hur ordnade det sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *