Eva

Eva

Det finns inte så många kändisar i Burträsk. Höjden av kändisträffar på mina listor är den gången Carola besökte Burträsk kyrka under hennes gospelpersiod. Efteråt fick jag nervöst ge henne en kram (trots att jag sov hela konserten). Eller då Markoolio spelade in en musikvideo på charterhotellet vi bodde på en gång när jag var tretton

Men så har man flyttat till ett ställe, och är på väg in i en bransch, där alla verkar ha en vän som är på tv minst en gång i veckan och helt plötsligt står man i kaffekön bakom någon man undrar om man känner. Sen inser man att det bara är en gammal nyhetsankare, folkkär trollkarl eller före detta Robinsondeltagare.

Jag fick höra att Eva Funck varit med på en tillställning. Genast snurrade alla Evor jag känner till förbi likt körsbären på en enarmad bandit. Sen vinstregn och jag utbrast ”Pyssel-Eva! Menar du att pyssel-Eva var där?” och plötsligt var jag fem år och satt i säcken framför Bolibompa och Björnes Magasin igen.

Jag kommer ihåg hur jag älskade när hon kom på besök i skjulet för att klippa och klistra, jag ogillade när Robert Gustafsson var där men hade vänner som tyckte tvärtom och vi diskuterade vilt. Så, jag vet inte riktigt var jag ville komma med detta mer än att det var så fint att bli påmind om något jag nästan glömt. Och Eva, om du läser det här, så ska du veta att du var nog min första stora inspirationskälla.

8 thoughts on “Eva

  1. Åh, då kommer du nog gilla Evas nuvarande barnprogram; Evas funkarprogram, Evas vinterplåster och Evas sommarplåster. Alldeles underbart, precis som hon!

  2. Alltså, det här stämmer in till 100 % av min Björnes magasin-upplevelse. Pyssel-Eva kommer alltid att vara en bit av själen. Och gud vad jag ville ha såna där höga smala plastglas i olika färger som de drack saft ur till pepparkakorna!

    Förresten Annika, känner du till "Ser du löven för alla träd?". Tänkte att det är en grej för dig. Jag har bloggat om det men du kan också gå in här och läsa direkt: http://www.hemslojden.org/hemslojden100ar/ser-du-loven-for-alla-trad/

  3. Åh vad jag håller med dig. När Eva var med i Björnes var det alltid jackpot medan Robert var största nitlotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *