Museum of broken relationships

Museum of broken relationships


Det finns nästan alltid något speciellt vi kopplar ihop med de människor vi möter, lever med och älskar. När sedan relationen tar slut så finns de där sakerna kvar och påminner oss och får oss att uppleva allt igen och det kan göra oss melankoliska och ledsna.

Museum of broken relationships har tagit fasta på detta och likt en avslutningsritual får du överlämna dessa saker till muséet där de blandas upp med många andra historier som på olika sätt berättar om ett slut.


På muséet finns en yxa inlämnad. Den användes för att slå sönder alla möbler hon lämnat kvar när hon blivit kär i en annan och sårat. En möbel per dag slogs sönder med yxan. När hon kom för att hämta dem två veckor senare låg de i flisor i ordnade högar. Läs hela historien.


Där står även en glashäst, som ett minne av en romantisk resa då han sa att han aldrig skulle sluta älska henne. Hästen och vigselringen gömdes bort i en låda tills dess att den hamnade på muséet. Läs hela historien.

Museum of broken relationships finns i Zagreb, tills vi bokar en resa dit kan man fortsätta läsa om muséet och titta på fler saker här (eller beställa boken).

via It’s nice that

8 thoughts on “Museum of broken relationships

  1. Slank in dit i somras när jag och min polare var ute och tågluffade och ett stopp blev zagreb. Utan att ha en aning om vad det var, lite paff blev jag då det tipsades om samma utställning i DN för några dagar sen.

  2. De hade kunnat få hela min samling av föreställningar om framtiden, om inte han tagit dem med sig när han gjorde slut.

  3. vad spännande det var att läsa historien om glashästen för jag har nämligen en likadan, fast jag tappade den i golvet för ett par veckor sedan så nu saknar den svans och är väldigt halt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *