kamera!

kamera!


Jag har fått frågan om vilken kamera jag använder, så vi kör.
På bilden håller jag i min snart ett år gamla Canon eos 550d (Innan dess hade jag en 400d).
Jag gillar den för den är lite mindre än proffskamerorna, men duger gott och väl för mig. Dessutom filmar den superfint i HD vilket jag använt många gånger.

På kameran sitter nu ett Canon EF 50mm f/1,8 II. Det är ett billigt och enkelt objektiv som får följa med på det mesta och de flesta fotona i bloggen är fotade med det.


Men när det behövs lite vidvinkel (som här) kan det här passa bättre, Canon EF-S 17-55 f/2,8. Det är egentligen inte mitt, men jag har långlånat det av en vän som köpte en kamera det inte passade på. Otur för honom, mer desto mer tur för mig. Kanske ska han få tillbaka det snart.

I födelsedagspresent av min bror i somras fick jag detta. Det är en adapter mellan mitt canon-hus och gamla pentaxobjektiv.


Det innebär att jag kan använda min gamla favorit Pentax 50mm f/ 1,7.


Och ett teleobjektiv jag nästan aldrig haft anledning att använda än. Men det är precis som det ovan ett objektiv jag hade när jag fotade lite analogt en gång i tiden.


Förutom adaptern fick jag även dessa mellanringar i samma paket av min bror. Det sätter man mellan huset och objektivet för att kunna fota makro. Ju fler ringar, desto mer makro.


Och sen så har jag en blixt. Nissin heter den. Men den använder jag ytterst sällan nuförtiden. Mest kanske för att det blir så mycket grejer på kameran så den blir otymplig när den är med.


Den här korta snutten film är filmad med pentax 50mm och delvis med en mellanring så det blir en smaskig makro.

Hoppas ni gillade den lilla rundturen!

9 thoughts on “kamera!

  1. Hej!
    Jag saknar en fin bloggheader och bakgrund, skulle du vara intresserad av att göra en och vad tar du betalt för det?
    Vänliga hälsningar Emma.

    ennioeco.blogspot.com

  2. hej! kom på att jag inte har tackat för pinterest inviten, så tack!! blev riktigt glad, så bra att kunna samla fina grejer på ett och samma ställe. kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *