det luktade öl i hela stan

det luktade öl i hela stan

I helgen var det stadsfesten här i Skellefteå. Nog har jag förstått att det är ett fylleslag i äkta liten-stad-i-norrland-anda. Men jag förstod inte att det gjorde att hela staden luktade öl. På riktigt! Trodde nästan det skulle börja sippra gul skummig vätska genom nyckelhålen i trappuppgången.

Sen så luktade allting korv också. För pensionärerna hade en sammakomst som det rykte ifrån och det hördes dragspel och någon sjöng ”jag är en fattig bonddräng men jag lever ändå” och rullatorerna stod utplacerade längs vägen.

I helgen hade jag även finbesök. Sånt besök som alltid borde vara här. Finbesöket lagade utomordentligt god mat men stukade foten under lördagkvällen. Typiskt finbesöket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *