frankrikenostalgitripp och massa blahaj

frankrikenostalgitripp och massa blahaj

Jag var på hjälpmedföretaget-möte idag. Det är klurigt det där med företag. Man måste deklarera, bokföra, göra bokslut och så vidare. Kanske fick jag sudda ut några frågetecken. Han fick det ju att låta som världens enklaste grej att driva företag och jag nickade, för det lät ju helt simpelt! Nej, jag tror jag egentligen borde återanställa Jonas från vår Ung Företagsamhetstid så får han hålla koll på min ekonomi. Jag menar. När Dagens Industri intervjuade mig på den stora UF-mässan i Stockholm förra våren och frågade mig hur stor vår omsättning var mitt svar ”…en hel del..?” hemlighetsfullt och bra. Eller bara ett bevis på en VD med ögon endast för örhängesdesignen och marknadsföringen och noll koll på ekonomin. Som tur var stötte jag aldrig på det filmklippet. 

Annars så sitter jag och skriver och skriver och skriver. Fem tentor måste bli helt färdiga innan slutet på nästa vecka, helst till veckan för då skulle jag ha en hel vecka utan lektioner, utan något att göra. Jag känner att det skulle vara trevligt att hinna köpa en gigantiskt ark papper (men var gör man det bäst i Karlstad? Det ska helst ett sånt tunnt utan struktur så det inte suger åt sig så mycket färg i varje streck), några tuschpennor och bara rita sig igenom hela nätterna. Som på den gamla goda Frankriketiden för ganska precis ett år sedan då Tobias sov på loftet och jag i köket. Konstigt nog var det han som en gång somnade på soffan med en tuschpenna i handen och skapade en stor svart fläck på soffkanten. Ibland får jag en stark nostalgikänsla till den tiden i Aix-en-Provence trots att vi hade kryp i vår lägenhet, fönster som inte gick att stänga och hundbajs över hela gatorna. 
Det som saknas mest är 24h boulangeriet dit man gick efter en sen utekväll, glöggfesten med norsk glögg utblandat med billigt franskt vin, mina och Ingeborgs konversationer på cafét strax nedanför lägenheten och folket såklart. För exakt ett år sen var jag på min första thanksgivingfest hos Jenae för övrigt. 

3 thoughts on “frankrikenostalgitripp och massa blahaj

  1. Du kan kika på combi-hörnan. Dom borde ha papper som tillfredsställer dina behov. Kanske inte din plånbok, dock. Combi-hörnan ligger på Norrstrandsgatan. 19. 17? Tror jag. Delar ut post där ibland.

    Arbetsskada.

  2. Haha, ja, Pete har tydligen en dold talang när det kommer till att locka hår! Han kan bli vår alldeles personliga hårstylist i korridoren! Jeaj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *