hjärta vs hjärna

hjärta vs hjärna

Visste ni att kärlek är förnuft och förälskelse en psykos?
Det är kanske därför jag inte kan tänka klart. Vet att en sak troligen är vettigare men det drar så mycket i mig åt ett annat håll. Lite som att helt plötsligt inte vilja höra ett enda skorrande r till och helt plötsigt tycker jag Bengt Alsterlind verkar småmysig.

Det känns som att jag kommer ångra mig vad jag än väljer. Jag är rädd att om jag går på ÖG så kommer jag tänka på Joakim konstant. Vilja vara med honom. Må dåligt över det och inte kunna koncentrera mig på skolan och kanske blir det så att jag inte tycker att den ger mig något. Jag vet att det kommer tära på mig, och honom, en massa. Jag är rädd att om jag väljer Karlstad så kommer kurserna där inte vara tillräckligt bra. Men det finns några kurser som verkar intressanta. Men jag vet inte om de slår Östra Grevie, (jag vet i och för sig inte hur jag kommer ta kurserna här heller, det enda jag vet är att nästan alla som sökt Konsfack eller Beckmans härifrån har kommit in). Men jag kan känna ibland att jag skulle behöva läsa mer teori och funderar på Kulturprogrammet och kanske läsa där. Konsthistoria, filmvetenskap, idéhistoria och så vidare. Men det kanske blir för teoretiskt? Det finns Konst och Design, en enterminskurs. En kurs som heter Visuellt tänkande och Gestaltning som verkar intressant, fast den är bara på 50%. En kurs som handlar om kreativt tänkande och hur man får fram sina idéer. Grafisk Design och Foto finns, även Fotografins Filosofi, och den senare låter spännande. På vårterminen finns kursen Bildberättande, serieteckning och illustration. Den låter jättejätterolig. Då finns även Kreativitet i praktiken och kursen text och bild.
Dessutom tror jag att jag skulle trivas bättre på ett universitet än på en folkhögskola. Folkhögkolor är kanske inte min grej trots allt och jag vill nån gång få plugga på universitet.

Att skriva det här gör mig än mindre vettig i skallen. Jag är helt slut i hjärnan efter allt fram- och tillbakatänkande. Igår bestämde jag mig för att flytta till Karlstad och det kändes jättebra. Men idag vet jag inte om det bara är helgalet att lämna en skola som ska vara bra bara sådär. Det är jättesvårt att väga fördelar och nackdelar med båda ställena. Men hjärtat säger KarlstadKarlstadKarlstad och hjärnan säger att jag är en idiot. Det är svårt att få de två att samarbeta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *