Tänk om man hade en husmans att knapra på

Tänk om man hade en husmans att knapra på

Nu sitter jag och Tobias och försöker plugga till ingen nytta. Fransk historia från allra tidigaste början är inte det lättaste. Hunnernas ledare hette Attila men det vet jag bara för att jag sett disneyfilmer. Han ska inte förväxlas med Kristian Antilla men det gör jag ändå.

Idag har den nyttiga veckan börjat. Eller, vettetusan hur nyttig den kommer bli men vi har sagt att vi inte ska äta baguetter till middag.
Såg precis en bild på det helsvenska, det underbara Husmans. Husmans med en skiva gurka, en skiva hushållsost (inte fransk brie eller något annat, hushållsost ska det vara, eller edamer)
Husmans finns i den svenska hyllan på affären här i närheten, det och skorpor med en svensk flagga på. Tror det blir att införskaffa.

Dessutom fortsatte mitt och Ingeborgs träningsprojekt idag och vi spenderade en timma på Speed Bike med en manlig ledare som rörde sig som en dansör och sjöng med i alla låtar. Brevid mig hade jag en galen äldre man som svettades i mängder och skrek ”ALLÉ! ALLÉ!” och klappade takten med händerna.
Att träna på franska är lite av en upplevelse varje gång.

Mamma skickade bilder från Burträsk idag och påminde mig om att det faktiskt är slutet på november nu och inte tidig höst som jag har fått för mig att det är nu. Det sitter julbelysning överallt, en gran har satts upp på hôtel de ville (fast de julgranskulor och rosetter som satt över hela granen i början finns bara i toppen nu). De har fusksnö vid julmarknaden nere på cours mirabeau men kylan har försvunnit och man behöver inte längre ha vantar på sig om man inte vill. Men det vill man, för vantar är ganska fint.

Träd i Aix

Träd i Burträsk

One thought on “Tänk om man hade en husmans att knapra på

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *